Vegan Ketojenik Puding

Vegan Ketojenik Puding Tarifi

Muhteşem lezzetli görünüyor değil mi okurcuğum? Low carb diyetime başlayalı 2 ay oldu. 9,5 kilo vermemin yanı sıra düşük şeker hastalığım da son buldu. Yumurta yiyebilenlerdenseniz Ketojenik Beslenme modelini aratmanızı tavsiye ederim. Ben Vegan modelden ilerliyorum zira keto tariflerde bol yumurta var. Bugün size tatlı krizlerinizde (ki bir süre sonra olmayacak ama siz de insansınız, arada değişik bir şeyler yemek isteyebilirsiniz.) çok işinize yarayacak bir tarifim var.

Pudingimiz için önce chia tohumlarımızı 3-4 saat önceden suda bekletiyoruz. Öyle full paket almak istemezseniz migrosta shot şeklinde olanlar var. buraya ekliyorum.

porsiyonluk oldukları için fiyatları da uygun. ben 3lü paketi 4 tl gibi yuvarlak bir rakama almıştım. her shotta 10gr chia var.

  • 2 avokado
  • 1yemek kaşığı dolu dolu kakao
  • 1 olgun muz
  • 1 yemek kaşığı stevia (Stevia şu günlerde çok pahalı. Şugoo denemelisiniz hem daha sağlıklı)
  • 3 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı

Chialar yumuşayınca tüm malzemeleri mutfak robotuna atıyorsunuz. homojen karışım olana kadar döndürüyorsunuz ve ta taaaa puding hazır. tadına bakıp, dilerseniz stevia ekleyebilirsiniz ama çok kullanmamakta fayda var. Çünkü 70 kg iseniz günde maksimum 70gr stevia kullanmanız öneriliyor. (aspartam değil, sakın sakın aspartam kullanmayın.) İşte size iki porsiyon puding 🙂 Buzdolabına atın oh mis.
Dilerseniz üzerine biraz çekilmiş kuruyemiş  ekleyebilirsiniz. 

Puan Verin!

Related Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir