Covit Aşısı Deneyimim

Merhaba sevgili arkadaşlar 🙂

Devlet, tüm sgk’lı çalışanlara aşıyı açınca olma kararını nihayet verdim. İlk sorum hangisini olacağımdı. Bu süreçte kayınpederim beyin kanaması geçirince araştırmaya hız verdim. Kesinlikle aşıyı suçlamıyorum ama son zamanlarda biontech olup, pıhtı vb sebeplerden rahatsızlanan insanları duymaya başlayınca ister istemez korktum. Kayınpederim de biontech olmuştu. Google amcada işlevsel bir veriye ne yazık ki ulaşamadım. Annem ve dedem sinovac olmuştu ve evet benim gibi alerjik bünyeleri yoktu fakat yaşın verdiği rahatsızlıkarı olmasına rağmen, Sinovac’ta bir sorun çok şükür yaşamadılar. Ben de Sinovac olmaya karar verdim.

Dün öğlen aşıyı oldum. Tahmini 1.5 saat sonra yüzüme minik iğneler batıyormuş gibi hissettim. Mesai arkadaşım yüzümün kıpkırmızı olduğunu söyledi. Kaşımın üstünde bir büyük kırmızı leke oldu, bir an Gorbaçov sandım kendimi. Ardından kaşıntı başladı, boğazım şişti. Alerjik astım bronşitim var. Alerjene maruz kalınca sesim kalınlaşır ve boğaz salgım artar. Aynı şekilde bunları da yaşadım.Ciğerlerimin altında biraz ağrı yaptı ek olarak. Kaşıntı dışındaki etkiler yaklaşık 4saat içinde kayboldu. Ama kaşıntı sanırım total 10 saat sürmüştür ?? Bugün yeni güne ellerimin ve ayaklarımı. baloncuk gibi şişmesi ile uyandım. Şükür iniyorlar. Sinovac ilk doz sonuçlarım bunlar. 19 temmuzda ikinci dozu olacağım.
Hastaneye gittiğimde bir form vardı. Doldurdum. Sinovac vurulacaklar için değilmiş, sadece biontech içinmiş. Bunu da size ileteyim. Kalın sağlıcakla ❤️

 

Puan Verin!

Related Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir